Proč keramické pánve

Stále chodíte v obchodě kolem pánví a přemýšlíte, proč některé mezi těmi klasickými tmavými jsou světlé a barevné? Ne, opravdu to není jen módní výdobytek, aby i vnitřek pánve vám ladil s ostatními kuchyňskými doplňky. Tyto keramické pánve mají mnohem hlubší smysl, než by se na první pohled mohlo zdát. Obecně přehánění přípravy pokrmů na pánvi není příliš zdravé, ale na druhou stranu pánev nám poskytuje možnost zdravé jídlo připravit, jen musíme vědět jaká pánev a jaké jídlo. Ony barevné jsou keramické pánve a uvádíme zde několik jejich hlavních výhod. Když připravujete pokrm, na tmavém povrchu nejste schopni tak dobře odhadnout, do jaké míry je již jídlo tepelně zpracováno, světlý povrch nám to činí snazším. Navíc keramická pánev se nepoškrábe, pokud na ni použijeme kovový předmět – narozdíl od velice rozšířených pánví teflonových. V dalším srovnání s nimi má keramická pánev obrovskou výhodu v tom, že při zahřátí keramiky na vysokou teplotu se do jídla neuvolňují žádné zdraví škodlivé látky. Chcete i vy žít zdravěji? Pomohou vám i keramické pánve.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.